top of page

Com evitar la calor a casa. 10 consells

A Barcelona, on la calor estival sembla estar en ple apogeu, és important conèixer les estratègies adequades per gaudir d'un ambient fresc i agradable a casa nostra. No cal dependre exclusivament de l'aire condicionat, ja que hi ha mesures senzilles, eficaces, més econòmiques i ecològiques que podem implementar per mantenir la temperatura dels nostres habitatges sota control. Des d'aprofitar la ventilació natural fins a fer petits canvis en les nostres rutines diàries, tenim nombroses solucions per combatre la calor i crear un oasi fresc a casa!



Aquests són els deu consells que des d'Eurofincas volem compartir amb vosaltres:

  1. Aprofita la ventilació natural: Obre les finestres durant les hores més fresques del dia, com ara al matí i al vespre, per permetre l'entrada d'aire fresc. Utilitza cortines o persianes per bloquejar la llum solar directa.

  2. Crea corrents d'aire: Col·loca ventiladors estratègicament per crear corrents d'aire a casa teva. Utilitza ventiladors de sostre o d'estar per fer circular l'aire i refrescar els espais.

  3. Evita l'ús d'electrodomèstics: Durant les hores més caloroses del dia, evita utilitzar electrodomèstics que generin calor, com ara el forn, el rentaplats o la secadora. En el seu lloc, opta per menjars lleugers i frescos, i aprofita per assecar la roba a l'aire lliure.

  4. Utilitza cortines o persianes: Instal·la cortines o persianes reflectants a les finestres per bloquejar el calor del sol. Escull tons clars o blancs, ja que reflecteixen millor la llum solar.

  5. Apaga les llums: Les bombetes incandescents generen calor, per la qual cosa és recomanable apagar les llums quan no siguin necessàries. Opta per bombetes LED, que són més eficients i emeten menys calor.

  6. Crea ombra a l'exterior: Si és possible, instal·la tendals, para-sols o plantes enfiladisses a l'exterior del teu habitatge per crear ombra en les àrees exposades al sol.

  7. Utilitza ventiladors portàtils o de finestra: Si no disposes d'aire condicionat, considera l'opció d'utilitzar ventiladors portàtils o de finestra. Els ventiladors de finestra extreuen l'aire calent i permeten que entri aire fresc des de l'exterior.

  8. Refresca amb aigua: Utilitza regadors o pulveritzadors d'aigua per refrescar la teva llar. També pots col·locar tovalloles humides a les finestres obertes perquè l'aire que entri s'escalfi al passar-hi.

  9. Evita l'ús d'aparells electrònics: Els dispositius electrònics generen calor, per la qual cosa és consellable minimitzar-ne l'ús durant els dies calorosos. A més, desconnectar els carregadors i altres dispositius quan no s'utilitzin també pot ajudar a reduir l'acumulació de calor.

  10. Considera la instal·lació d'aïllament tèrmic: Si vius en una zona amb altes temperatures, pot ser beneficiós invertir en aïllament tèrmic per al teu habitatge. Això ajudarà a mantenir el calor fora durant l'estiu i el fred fora durant l'hivern.

Esperem que aquests consells us siguin útils per mantenir la vostra casa fresca durant l'estiu. Ara, a gaudir de les vacances i del sol! 😎

1 view0 comments
bottom of page